Pssst, we hebben een geheim theatertje ontdekt…
Het ligt verscholen tussen de bomen achterin de Leidse Hout. Met een dak van lucht, het groenste gras om op te zitten en sprookjesachtig verlichte bladermuren. Het theatertje is maar zelden open. Echt een gelukkie als je erbij kunt zijn. Om te dineren onder de bladeren, de Veennacht te proeven, het Leids spektakel mee te maken, of te genieten van speelse klassieke muziek. En om als de laatste klank is weggestorven, nog even na te genieten bij de vuurplaatsen. Een bijzondere theaterervaring in de openlucht, die moet je eigenlijk een keertje meemaken. Maar eh, niet doorvertellen hoor.

Actueel

OVERKAPPING IN BRAND GESTOKEN

In de nacht van 1 op 2 juli ging onze overkapping in vlammen op. Werk van vandalen. Draagt u het openluchttheater in de Leidse Hout een warm hart toe, stort dan een bedrag – groot of klein – op de rekening van de Stichting Openluchttheater Leidse Hout (NL22 INGB 0007630711) onder vermelding van ‘BRAND’. Als we het gewenste bedrag ophalen: een rondje van de zaak op 21 juli!

EERSTVOLGENDE VOORSTELLING

Vrijdag 21 juli 19.00 – 23.00 uur: KLASSIEK IN HET PARK:

Ricciotti Ensemble en Neo Fanfare 9×13

Ricciotti Ensemble
De 41 jonge musici van het Ricciotti ensemble brengen deze zomer de Schotse Highlands naar de lage landen. Bepakt met fiddle en doedelzak laat Nederlands bekendste straatsymfonieorkest het publiek kennis maken met de rijke klankwereld van een symfonieorkest. Optredens zijn een combinatie van buiten en binnen en op locaties waar klassieke muziek doorgaans niet klinkt. Het Ricciotti Ensemble vindt namelijk dat klassieke symfonische muziek overal en voor iedereen te ervaren moet zijn.
NeoFanfare 9×13
In de post-apocalyptische voorstelling Trance, waarin het slagwerk centraal staat, maken we de initiatie van een nieuw lid van Neo-Fanfare 9×13 mee. Al eeuwenlang worden drums gebruikt als begeleider van reizen naar andere werelden en ook in Trance zetten ze een bijzondere reis in gang, geholpen door een slagwerkstrijdwagen volgestouwd met tribale elementen, traditioneel slagwerk, junkpercussie, elektronica en andere attributen. Laat je door nieuw gecomponeerde muziek en schurend muziektheater meenemen in dit bizarre muzikale ritueel en beleef deze zomer de ultieme fanfare-wasteland!
Divertimento
In het voorprogramma spelen vijf leden van het blazersensemble Divertimento. Een Leids ensemble bestaande uit fluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot. De leden komen uit Leiden en omstreken en zij hebben hun sporen verdiend in diverse ensembles en orkesten.

Tickets 15,00 euro 
Bring your own bottle‘ is prima.
En neem een eigen kleedje of stoeltje mee.

Voor tickets: klik hier
Tickets voor alle voorstellingen ook te koop bij Café Old School, Pieterskerkhof 4a, 2311 SR Leiden

Op deze vrijdagavond klinkt weer met enthousiasme gespeelde klassieke muziek door het Ricciotti ensemble (stamgast van het OLT) dit keer met Scottish Fling. En de ‘Neo fanfare 9×13 ‘ met de nieuwe voorstelling ‘Trance’. In het voorprogramma het Leidse ensemble Divertimento.

Kijk bij programma voor alle voorstellingen deze zomer.

Vriend worden?
Voor 30 euro per jaar steun je het openluchttheater en krijg je twee vrijkaarten voor een voorstelling toegestuurd.
Stuur een berichtje naar info@oltleiden.nl.

ONZE SPONSORS

4/srlbJ-oZ94krZvZm6H6pDYc9IuE4zsR3wY8AVIGCXFA